Hypnotherapie Amsterdam (Oost)

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarin vormen van trance gebruikt worden. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen een zelfhelende functie van de psyche heeft net zoals van het lichaam. De therapeut spreekt deze zelfhelende functie aan zodat de cliënt zijn eigen weg naar heling kan vinden.

Waarom hypnotherapie?

Veel beknellingen komen uit het verleden

Waarom is het voor veel mensen zo moeilijk om in het ‘nu’ te leven? Waarom worden veel mensen beheerst door angsten, verslavingen, en destructieve gedragspatronen waar ze wel vanaf willen, terwijl dat steeds niet lukt?
Volgens hypnotherapie komt dat omdat ze zonder zich er bewust van te zijn, nog last hebben van trauma’s of dingen die ze verkeerd hebben opgevat uit het verleden.
Je moeder zei bijvoorbeeld toen je een kind was: ‘Niet huilen!’. En de rest van je leven denk je dat je je emoties niet mag uiten. Dat veroorzaakt stress en beknellende gevoelens, en zelfs lichamelijke klachten.

De diepere oorzaak

Door hypnotherapie kom je in een diep ontspannen toestand (die ook wel ‘trance’ genoemd wordt), waardoor je je met hulp van de therapeut bewust kunt worden van onbewuste belemmeringen en waar ze vandaan komen.
Waarom werkt praattherapie vaak niet zo goed? Als je met praattherapie werkt, dan ben je cognitief bezig, met je gedachtes. Maar daarmee kom je niet bij de diepere oorzaak van je probleem. Die ligt dieper dan waar je met je rationele brein bij kunt. Hypnotherapie brengt je bij die diepere oorzaak en helpt je dan de problemen bij de wortel aan te pakken.

Keuzevrijheid en controle over je leven met hypnotherapie (Amsterdam)

Je hebt cognitieve processen, zoals reflecteren, planningen maken, praten… En je hebt processen die zich op een onbewust en dieper niveau voltrekken: gedachten en emoties die zomaar opkomen, impulsen, reflexen, dromen, fight of flight reacties…
Die processen bepalen in hoge mate wie je bent, en die zijn niet altijd makkelijk door je rationele geest te beïnvloeden. Ze hebben vaak niets te maken met wat er op dit moment gebeurt. Het zijn weerspiegelingen, reflecties van gebeurtenissen uit het verleden.
Hoe meer je je daar bewust van bent, hoe meer keuzes je hebt in je leven. Want hoe meer je gestuurd wordt door willekeurige gedachtes of impulsen die opkomen, hoe minder keuzevrijheid je hebt. Hypnotherapie helpt je om keuzevrijheid en controle over je leven te krijgen.

Plan gratis kennismakingsgesprek in

Past life regression

Gelukkig ben je als hypnotherapeut niet op zoek naar de waarheid. Wel ben je op zoek naar wat de cliënt nodig heeft om te kunnen helen. Soms, als je het onbewuste van cliënt vraagt om terug te gaan naar het moment dat een bepaalde overtuiging tot stand is gekomen, krijg je een antwoord dat niet rijmt met wat je weet over het leven van de cliënt. Het blijkt dat de cliënt een herinnering ophaalt die niets te maken heeft met haar huidige leven. Soms lijkt het, alsof de herinnering stamt uit een vorig leven.

lees verder
Hypnotherapie Amsterdam Oost